IN HET LOSLATEN VAN HET WILLEN OPLOSSEN, VIND JE DE WEG NAAR ACCEPTATIE.

Reuma

Ik heb een reumatische aandoening genaamd fibromyalgie, hier heb je last van chronische pijn in je spieren en je bindweefsel.
Vaak gaat deze pijnen samen met vermoeidheid, stemmingswisselingen, stijfheid en slaapstoornissen.
De klachten wisselen vaak, de ene dag heb je er meer last van als de andere dag, maar er gaat geen enkele dag in mijn geval zonder pijn.

Vaak vragen mensen mij wat voel je dan, heb je dan de hele dag last van pijn.??
Ja ik heb de hele dag last van pijn, vanaf mijn tenen tot aan mijn kruin, meestal is de pijn wel te dragen, maar er kunnen ook momenten zijn, dat ik zo'n pijn heb dat ik bedrust moet nemen.
Mijn lichaam voelt aan of deze totaal beurs is geslagen, de huid kan zelfs pijn doen, dat niet alleen ook vermoeid en de zwaarte die je dagelijks meeneemt, dat veroorzaakt ook dat je regelmatig moe tot kapot kan zijn.
Omdat te ervaren, kan jezelf je voorzien van gewichtjes van 10 kilo, deze bind je om je enkels, je boven benen, je buik je armen en je nek.
Met deze gewichtjes ga je de hele dag doen wat je altijd doet, boodschappen, werken, trappenlopen en dan ervaar je hoe zwaar het gaat worden, hoe je lichaam kan gaan verzuren, dat je werkelijk geen stap meer kunt zetten.

Ook heb ik last van weer invloeden, wat een grote impact heeft op mijn lijf, wanneer de luchtvochtigheid heer erg hoog is, dan is de pijn enorm.
Ook bij wisselende temperaturen overdag heerlijk warm een graadje of 25 en de avond zakt het naar de 15 graden, dan krijg ik last en wordt ik zeer stijf en stram.
Ook bij vochtige kou is het funest voor mijn lichaam, wanneer het regent dan wordt de pijn ook erger dan normaal.

Tja en dan is het leren omgaan met je pijn, wat niet altijd even makkelijk is, daarbij ben ik nu wel op het punt beland dat ik meer kwaliteit van het leven wil gaan creƫren, dit door te accepteren dat ik chronisch ziek ben, en dat ik ook hulp van buitenaf gaat halen wat mijn leven wat meer kwaliteit kan krijgen en dat ik niet telkens roofbouw hoeft te plegen.

Daarbij heb ik altijd medicatie geslikt jarenlang, van paracetamol, tot morfine en dat dagelijks, ook hier ben ik van afgestapt ik slik geen medicatie meer, met hoge uitzondering een paracetamol wanneer het ondragelijk gaat worden.
Mijn leven ben ik drastisch gaan veranderen en daar ben ik in 2017 mee begonnen, ik kan niets anders zeggen dat het alleen maar progressie vertoont.