NEE, IK BEN NIET OP DIEET IK VERANDER MIJN LEVENSSTIJL.

Kippenpoten met Italiaanse pasta

** Gekruide kippenpoten
** Volkorenpasta
** Courgette
** Tomaat
** Mozzarella
** Italiaanse kruiden
** Herbamare kruidenzout
** basilicum
** Olijfolie
** Tuinkruiden boullion 

De kippenpoten opensnijden en dit bestrooien met een beetje knoflook en BBQ kruiden, in de ovenschaal besprenkelen met olijfolie en margarine, de kippenpoten laten garen hete lucht oven op 200 graden.
Pasta: de volkoren pasten koken met 2 blokje tuinkruiden boullion, daarna afgieten en laten afkoelen. De courgette, tomaten en de mozzarella kleine blokjes snijden en dit mengen met de pasta, dit op smaak brengen met de Italiaanse kruiden en een beetje Herbamare  kruidenzout en vermengen met olijfolie en daarna  garneren met wat verse basilicum.

Geklutst ei op een bedje van Rucola

** 3 eieren
** Rucola sla
** tomaat
** 3 plakjes rookkaas
** komkommer
** Italiaanse kruiden
** Herbamare kruidenzout

Alvorens leg je de Rucola sla verspreid over het bord, kluts de eieren goed los, en dan bakken als een pannenkoek in de olijfolie.
Wanneer de onderkant gegaard is omdraaien en direct 3 plakjes rookkaas erop leggen dat het lekker mee kan smelten tijdens het bakken.
Het gebakken ei op de Rucola sla leggen en wat kruidenzout erop strooien, dan garneren met tomaat en komkommer naar eigen behoefte, en als laatste wat Italiaanse kruiden er overheen.

Advocado met zalm

** 400 gram gerookte zalm, in stukken
** 3 avocado

** 2 eetlepels mayonaise ( calorie arm)

** 1 halve witte (zoete) ui, in kleine stukjes
** 1 groene peper, fijngesneden
** sap van 1/4 citroen
** gedroogde (of verse) bieslook
** klein beetje zout naar smaak

Snijd de avocado's rondom in de lengte uit en verwijder de pitten met een mes of een lepel
Meng in een kom het de in stukken gesneden, ui, rode peper, citroensap, bieslook en wat zout.
Meng goed door elkaar met een lepel.
Verdeel het mengsel over de halve delen avocado's en serveer met een een theelepel (koffielepel).

Havermoutmufins

** 250 g bloem

** 2 tl bakpoeder
** 3 eieren
** 250 ml magere yoghurt
** 50 g havermout
** 20 g stevia
** 75 ml zonnebloemolie

Ingevette muffinvorm (12 holtes)Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC, zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom.
Voeg de eieren, yoghurt, havermout, stevia, olie en een snufje zout toe.
Roer met een vork tot een glad beslag.Schep het beslag in 12 muffinholtes.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. bewaar ze in een gesloten trommel.

Bereidingstijd: 15 minuten

Gevulde advocado met tonijn

** 1 Advocado
** Halve rode uit
** 6 cherry tomaatjes
** 1 Blik tonijn in oliefolie
** 1 Eetlepel citroensap
** Peper en zout
** Teentje knoflook
** Takje tijm voor de garnering.

Schilde advocado's verwijder de pit en snij ze in twee helften.
De advocado's uithollen, daarna ze goed inwrijven met citroen dit om verkleuring te voorkomen.
het vruchtvlees wat je heb uitgehold, deze pureren en naar smaak vermengen met citroensap, peper en zout en een uitgeknijpte teentje knoflook/
Dan de avocado's vullen met dit mengsel en daarop door je wat gesnipperde rode uit, en de gesneden cherry tomaatjes.
En garneer het af met e.v.t. een takje tijm

Kip ragout met zilvervliesrijst

** Zilvervliesrijst
** Rode ui
** Champignons
** Bloem
** Sterke bouillon
** Broccoli

Rode ui snipperen en champignons in stukjes snijden en de kipfilet in kleine stukjes snijden, de kip kruiden naar eigen inzicht.
Verhit de pan met olijfolie of kokosolie, en bak de gesnipperde uit glazig aan, voeg de kipfilet toe, en de stukjes champignons.
Dit even 5 minuutjes dor bakken en voeg dan wat bloem toe, ongeveer 2 eetlepels, goed door roeren en dan 150 ml sterke bouillon, dit een aantal minuutjes door laten koken.

Zilvervliesrijst koken en de broccoli fijn snipperen en toevoegen aan de gekookte rijst even laten 5 minuten laten staan met de deksel erop.

Serveer de rijst met daarbij de ragout.

Pasta tonijn salde

** Rucola sla
** Volkoren pasta
** Tonijn in olie
** Pijnboompitten
** Zongedroogde tomaatjes
** Courgette
** Olijfolie
** Groene pesto
Dit na behoefte

Kook de pasta, laat het wat afkoelen en voeg daar de tonijn aan toe de olie er wel even eruit laten lekken, de zongedroogde tomaatjes, courgette in stukjes snijden en toevoegen.
Pijnboompitten even roosteren in de pan en deze ook toevoegen.
Op je bord, voeg je nog wat pesto toe, en garneer het af met ruim wat rucola sla.

Gezonde zomerse salade

**Blad /of veldsla
**Tonijn in olie
**Zongedroogde tomaatjes in olie met kruiden
**Eieren.
**Komkommer
**Basilicum
Dit na behoefte

Eieren koken tot ze hard zijn, zongedroogde tomaatjes in stukken snijden.
Voeg de tonijn stukken en de zongedroogde tomaatjes toe aan de sla en meng het goed.
Pel de eieren snijd ze in stukken en voeg deze aan de sla toe, daarna garneren met wat verse basilicum. 

Roerei met rode paprika

** eieren
**rode paprika
**komkommer
**peper en zout en chilipoeder
**spelt brood.

Pan verhitten met olijfolie of kokosolie, daarin de eieren bakkend roeren
Vervolgende de paprika van te voren snijden en deze met de roerei toevoegen, met een vleugje peper en zout en chilipoeder.
Dit kan je doen op een toast, of lekker op spelt brood en af garneren met een frisse komkommer